Пригоди Марка на Марсі з Makeblock Ranger. Глава 8: Виклик

Пригоди Марка на Марсі, глава 8 - початок

<< попередня глава

В цій главі ми взнаємо як задавати напрямок руху колісному роботу та використовувати двигун з енкодером

Пригоди Марка на Марсі, глава 8 - початокЯкби ми не були підготовленими, то не розібралися б як пересуватись в такій місцевості. Окрім невеликої ділянки поверхні, яка є відносно рівною і де знаходиться космічний корабель, на величезній поверхні присутні виступи гірських порід зі слідами вивітрювання.

"З вигляду цієї ерозії можна сказати про часті шторми, а швидкість вітру щонайменше на двадцять пунктів вище ніж на Землі" - пояснює Доктор Чу, який керує дистанційним детектором з кабіни та дивиться на щойно зібрані зразки порід.

Тим часом, Марк та Пітер зайняті налаштуванням конструкції нового Rangerа. Величезна колія від коліс тягнеться в напрямку від кабіни, звужуючись по мірі віддалення. Менше ніж за десять хвилин найсильніша розвідкова мобільна база з поверхні Марсу - Ленд Райдер - завершила те, до чого вони готувались.


Мета навчання

Конструкція mBot Ranger за допомогою додаткової енкодерної системи керування двигуном дозволяє зробити рух робота більш передбачуваним. Основним завданням цієї глави є навчити вас користуватись енкодерним двигуном, який в поєднанні з командами може забезпечити більш комплексний контроль робота.


Цікавить повний текст?  Напишіть нам!

[contact-form-7 id="5316" title="Запит літератури"]

 

Залишити відповідь