Пригоди Марка на Марсі з Makeblock Ranger. Глава 13: Пароль

Пригоди Марка на Марсі з Makeblock Ranger. Глава 13: Кінець

<< попередня глава

Працюємо з датчиком звуку

Пригоди Марка на Марсі з Makeblock Ranger. Глава 13: Пароль

Дженніфер повільно вела Ranger навколо велетенської споруди. Пітер та доктор Чу шукали спосіб увійти до неї, ретранслюючи сигнали із зовнішніх камер та різноманітних датчиків.

Як тільки промінь світла з прожектора Ranger потрапив на круглий отвір в споруді, зовнішні детектори зафіксували звуковий сигнал. Марк попросив Дженніфер зупинити Ranger щоб Пітер знову направив промінь світла в той круглий отвір. Очікувалось, що з отвору буде отримано зворотні сигнали у відповідь на звукові сигнали та кольорове світло.

Несподівано Марк подумав про сигнали з Марсу, отримані на Землі, вони могли б бути паролем для входу. Він одразу ж просить Пітера увімкнути три основні кольори світла на прожекторі щоб посвітити в отвір комбінацією кольорів, яка дозволить відправити сигнал з частотою, отриманою на Землі.


Цілі навчання

В цій главі ми навчимось користуватись датчиками звуку та виявляти зміни в гучності звуку, порівнюючи значення з датчиків. Датчик звуку можна використати як простий засіб для керування світлодіодами та двигунами Ranger, іншими словами ми зробимо машину, яка керується голосом.


Цікавить повний текст?  Напишіть нам!

[contact-form-7 id="5316" title="Запит літератури"]

 

Залишити відповідь