Пригоди Марка на Марсі з Makeblock Ranger. Глава 15: Складність

Пригоди Марка на Марсі з Makeblock Ranger. Глава 15: Складність

<< попередня глава

Ranger залишається на площадці та виявляє об'єкти

Пригоди Марка на Марсі з Makeblock Ranger. Глава 15: Складність

Коли команда опинилась в непроглядній темряві, можна було уникнути лише частину зіткнень, оскільки потужності ультразвукових датчиків було не достатньо для огляду всього простору і на екрані було видно лише 25 метрів простору попереду. Через це пересування велось лише за слабким інфрачервоним слідом на землі поки не знайшовся довгий та широкий виступ, що з'явився у верхній частині екрану.

Щоб проїхати три довгих і вузьких виступи, Марк вирішує зупинити Ranger та подивитись на все вийшовши з капсули. В ту ж мить марсохід почав підійматись. О ні, вся земля під нами починає підійматись…

"Не вмикайте двигуни! Зважаючи на прискорення та час підйому, ми вже знаходимось на висоті 30 метрів" - нервово сказав Пітер.

"Буде небезпечно падати з такої висоти!"

Зважаючи на застереження Пітера, Марк виходить з капсули разом з Рексом після того, як впевнюється в придатності навколишнього середовища для людей…

"Я підтверджую що тут є або було розумне життя. Три довгі та вузькі виступи, які ми бачили це вертикально розташовані мости, але я не впевнений, чи зможу пройти через них. Якщо Ranger зможе піднятись цими мостами, то ми зможемо перейти на інший бік. Також зауважте, що ми підіймаємось зараз на круглій платформі. Увімкніть всі датчики поверхні на Ranger для уникнення виїзду за межі платформи під час операції," - Марк оголошує через радіо дії, які необхідно виконати.


Цілі навчання

В цій главі ми навчимось використовувати датчик слідування лінії для визначення меж на поверхні, що дозволить Ranger не виїжджати за ці межі, а відступати та повертати від них. В той же час, нам потрібно використати ультразвуковий датчик для пошуку та пересування об'єктів.


Цікавить повний текст?  Напишіть нам!

[contact-form-7 id="5316" title="Запит літератури"]

 

 

Залишити відповідь