Нова модель Rapberry Pi: 3 Model B+!

Raspberry Pi 3 Model B+

Чудова новина для шанувальників мінікомп'ютерів Raspberry Pi: в продажу з'явилась нова модель - Raspberry Pi 3 Model B+.

Raspberry Pi 3 Model B+

Новий комп'ютер має таку специфікацію:

  • Процесор: SOC Broadcom BCM2837B0 quad-core A53 (ARMv8) 64-bit на частоті 1,4 ГГц
  • Відеопроцесор: Broadcom Videocore-IV
  • RAM: 1 Гб LPDDR2 SDRAM
  • Мережа: Gigabit Ethernet,  Wi-Fi 2,4 ГГц та 5 ГГц 802.11b/g/n/ac
  • Bluetooth: Bluetooth 4.2, Bluetooth Low Energy (BLE)
  • Картка: Micro-SD
  • GPIO: 40 контактів
  • Порт: HDMI, 3,5 мм аналог. аудіо-відео, 4x USB 2.0, Ethernet, Camera Serial Interface (CSI), Display Serial Interface (DSI)
  • Розміри: 82 x 56 x 19,5 мм
  • Вага: 50 г

Нова модель сумісна по роз'ємам з попередніми моделями третьої серії Raspberry Pi.

Що стало краще у нової моделі:

Вища частота

Частота процесора (1,4 ГГц проти 1,2 ГГц у Raspberry Pi 3 Model B) була піднята завдяки тому, що на ньому встановлено металева кришка для кращого розсіювання тепла.

Швидша мережа

Новий мережевий гігабітний контролер  дозволяє досягти теоретичної межі передачі даних 300 Мб/сек, що зумовлено використанням одного каналу USB.

Дводіапазонний WiFi

Бездротовий мережевий інтерфейс працює у двох діапазонах: 2,4 ГГц та 5 ГГц.

Можливість застосування PoE

З додатковим модулем PoE HAT (Power-over-Ethertnet) з'явилась можливість подавати живлення до плати через кабель Ethernet.

Нова схема живлення

Дискретні компоненти схеми живлення плати замінено на мікросхему, яка забезпечує більш стабільне живлення.


Тести

Python GPIO

Python GPIO

Керування портами вводу-виводу загального призначення (GPIO) за допомогою Python, обмежується швидкістю процесора комп'ютера, що і видно з діаграми.

SysBench CPU

SysBench CPU

Програма від SysBench - синтетичний тест, спеціально створений для максимального навантаження процесора. На діаграмі показано час виконання тесту, білим кольором - однопотокові задачі, а жовтим - багатопотокові.

SysBench Memory

SysBench Memory

Не всі програми обмежуються частотою процесора. Деякі з них пишуть до оперативної пам'яті та читають з неї великі обсяги даних і тут перешкодою стає швидкість роботи з пам'яттю. Білим кольором виділено тести запису до пам'яті, а жовтим - читання.

Швидкість Ethernet

Швидкість Ethernet

Тест мережевого порта - через передачу файла, який неможливо стиснути, розміром 100 Мб. Не дивно, що Model 3 B+ далеко випередила своїх попередників.

Живлення

Більша потужність завжди радує користувачів, але це потребує більшого споживання енергії, що і видно на діаграмі. В тесті використовувалась конфігурація з HDMI, бездротовою клавіатурою, та Ethernet (якщо є на платі).


Висновок:

Як видно з результатів тестування, нова плата варта придбання якщо у Вас живлення від електромережі або швидкість переважає над часом роботи від первинного джерела.


Новий Raspberry Pi 3 Model B+ вже доступний у нас для замовлення.

Залишити відповідь