Живлення Onion Omega без розширення Dock

Живлення Onion Omega без розширення Dock

Для того,  щоб отримати найкращі враження та більшу продуктивність, функціональність і стабільність вашого пристрою Omega, ми наполегливо рекомендуємо придбати плату розширення Dock.


Цікавить стаття? напишіть нам!

Проте, якщо у вас є тільки Omega та немає плати розширення Dock, ця стаття покаже вам як безпечно подати живлення на ваш Omega, використовуючи регулятор на макетній платі.

Якщо ви маєте плату розширення Dock, можете пропустити цю статтю.

Наступні дії - це єдиний спосіб, рекомендований Onion. Ми не несемо відповідальності за пошкодження, спричинені вашому пристрою при спробі живлення будь-якими іншими методами чи альтернативними деталями а також при невірному складанні схеми нижче. Завжди перевіряйте схему перед подачею живлення!

Забезпечення живлення

Для стабільної роботи Omega потребує живлення напругою 3,3 В постійного струму, 500 мА. Без Dock ми не можемо використовувати MicroUSB для забезпечення живлення. Отже нам потрібно виготовити схему стабілізатора, яка може живитись в широкому діапазоні напруг і при цьому забезпечувати Omega напругою рівною 3,3 В.

Нам необхідно наступне

  • макетна плата
  • 2 проводи тато-тато
  • 2 проводи тато-мама
  • регулятор напруги LD1117 3.3V чи аналог
  • роз'єм живлення DC (для макетної плати)
  • джерело живлення DC

Складіть схему

Зазвичай регулятори напруги мають хоча б три виводи: вхід, вихід та земля. Регулятор LD1117, який ми використовуємо, має розташування виводів, як показано на зображенні нижче. Перегляньте datasheet вашого регулятора, щоб дізнатись його характеристики.

LD1117 pinout

Вставте регулятор в макетну плату так, щоб кожен вивід був на окремій лінії


Цікавить стаття? напишіть нам!

Альтернативну схему живлення можна скласти, використовуючи макетну плату MB-102 (або меншу) та блок живлення до макетної плати, на якому вибрано напругу 3,3 В.

Залишайтесь на зв'язку!

 

Залишити відповідь