Пригоди Марка на Марсі з Makeblock Ranger. Глава 11: Пил

Пригоди Марка на Марсі з Makeblock Ranger. Глава 11: початок

<< попередня глава

Що таке гіроскоп, як він працює та як допоможе нашому роботу.

Пропорційне управління

Пригоди Марка на Марсі з Makeblock Ranger. Глава 11: початок

"Я не вірю, що на Марсі дійсно можна дихати, тут не постійний склад повітря та дуже низький атмосферний тиск, яка ж земна технологія могла б допомогти створити такий ізольований простір?" - обережно скерувала Ranger через невидимий бар'єр Дженніфер , після проходження якого гусеничний транспорт почав грузнути через значний вплив гравітації.

Пітер повертається до капсули та знімає космічний костюм, при цьому він постійно чхає.

"Незважаючи на те, що повітрям можна дихати, я страшенно замерз. Температура там надзвичайно низька" - сказав Пітер, ідучи з Марком до кабіни та попиваючи гаряче какао.

"Поки ми тут сиділи, з орбітального носія прийшов сигнал тривоги, який попереджує про сильний пиловий шторм. Він наближається і нам краще переїхати до краю долини щоб нас уникнути епіцентру шторму."

Дуже швидко пил заповнив небо і Ranger опинився всередині непроглядного шторму. В таких умовах для безпечного пересування система навігації та система визначення положення повинні працювати на межі своїх можливостей.


Цілі навчання

В цій главі ми почнемо додавати до програми систему пропорційного контролю, яка використовує різницю заданого та дійсного значення величини для збільшення або зменшення впливу на рухи робота. На відміну від логічного порівняння відносно заданого значення (більше або менше), цей підхід робить систему більш стабільною та знижує надлишкове керування.

В цій частині ми знову використовуємо гіроскоп. Ми будемо використовувати вихідні дані датчика для зміни напрямку руху mBot Ranger.


Цікавить повний текст?  Напишіть нам!

[contact-form-7 id="5316" title="Запит літератури"]

 

Залишити відповідь